Hartige pavlova met gegrilde groenten
30 min bereidingstijd
1 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 120 ºC. Rasp de kaas. Meng de kaas en de maïzena door de puree.
- Klop met de mixer de eiwitten met 1 theelepel zout stijf. Spatel het eiwit in 3 porties luchtig door de puree. Teken een cirkel van 24 cm doorsnede op het bakpapier. Schep de puree op de cirkel en schep of spuit eventueel mooie dotten puree rondom.
- Bak de pureepavlova in de voorverwarmde oven in 1 uur bruin en knapperig vanbuiten, met een zachte en romige kern.
- Snijd de courgette in halve maantjes, de uien in partjes van 1 cm en de paprika in reepjes. Schep de groenten om met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de grillpan. Gril de groenten op hoog vuur in 2 porties, tot ze na 5 minuten mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Schep ze op een bord.
- Laat de pavlova in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier 10 minuten rusten. Leg dan een bord op de pavlova en keer ze samen. Trek het bakpapier voorzichtig van de pavlova. Leg er nu een serveerschaal op en keer weer terug.
- Lepel de pesto over de pavlova. Verdeel er de gegrilde groenten over, bestrooi met zout en peper naar smaak en garneer met verse kruiden.
- Deze aardappelpuree-pavlova is knapperig van buiten en romig vanbinnen. Met pesto, gegrilde groenten en kruiden een feestje op de tafel!
- Tip: Gril de groenten alvast een dag eerder en bewaar ze afgedekt op een koele plek. Verdeel vlak voor serveren de gegrilde groenten op kamertemperatuur over de pavlova. Liever warm? Verwarm ze dan eerst nog 3-4 minuten in een droge koekenpan.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 210 kcal
- 10 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 22 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen